«

»

För att din bil ska må bättre

Att äga en bil och att befinna sig på vägen är ett stort ansvar man tar; både för sig själv och sina medtrafikanter en möter. Då gäller det att man tar hand om sin bil så man vet var man har den och kan lita på den.

Vad som kan vara det viktigaste att tänka på när det kommer till din bil är att använda dig av rätt typ av däck. Det är ju så att det är däcken som är den enda länken mellan marken och bilen. Så har du mindre bra däck får det stora konsekvenser – inte bara på säkerheten utan även genom att det blir sämre komfort samt att du kan få en högre bränsleförbrukning om du åker med opassande däck. Däcken blir även lite bättre för varje år då utvecklingen blir bättre, vilket är en bra anledning till att byta till nya fräscha däck och inte vänta med att de blir totalt nedslitna. men du ska inte stirra dig blind på åldern på däcken utan se mer på kvalitet och hur mycket du kört. Det finns även dem som hävdar att året runt-däck kan medföra större risker och är du en person som åker mycket i din bil kan det vara värt att satsa på två olika däck som lämpar sig bäst för det rådande klimatet.

Självklart kan du byta dina däck själv och det finns många bra tips som du bör ta till dig innan du sätter igång. När du väl har ett par bra däck kan du gå vidare med att beställ chiptrim på scstyling.com för att få en motor med bättre effekt. Sedan är det bara att rulla iväg längs vägen lite bättre, lite säkrare och med en lite bättre motor. kan inte bli bättre!