«

»

Bilmattor och bästa bilarna

Vilka är de bästa nya och de bästa begagnade bilarna under 2019? Och hur kan du fräscha upp en nyköpt, begagnad bil?

När du köper en bil begagnat kan det vara härligt att förnya vissa saker. Som att byta ut bilmattor till exempel. Det skyddar kupémattan mot smuts och slitage från vatten. Det finns massor av modellanpassade mattor som gör bytet snabbt och enkelt. Men vilka begagnade bilar är bäst att kolla in just och – och vilka är nyheterna från bilmässan i Genève?

De bästa nya bilarna just nu

I en artikel i Vi Bilägare går det att läsa om hur juryn för Car of the Year har utsett några av de bilar som kan bli Årets Bil 2019. Det är bland annat Alpine A110, Citroën C5 Aircross, Ford Focus, Jaguar I-Pace, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-Class och Peugeot 508. Förra året vann Volvo XC40 och nu är det upp till bevis för ovan nämnda bilar.

Elbilar åt folket och oblyga monstersportbilar är två stora trender som svävade genom Genèvesalongen –­ Svenska Dagbladet

I Geneve är det andra tongångar och elbilen som saknas bland bilarna i Car of the Year, fanns det gott om här. I Sverige rusar försäljningen av elbilar och det från en start på låga nivåer. Eletrifierade bilar var det som faktiskt präglade bilsalongen i Geneve i år, men även snabba sportbilar med 720 hästkrafter.

Bästa begagnade bilarna

I Expressen tipsas det om en hel del begagnadbilar som är riktigt efterfrågade på marknaden. Det är bland annat Volvo V70, som var Sveriges överlägset mest sålda bil under hela 00-talet. Med rejält bagageutrymme och slitstark står den sig bra i konkurrens med nyare modeller. Läs om fler bra begagnade bilar i artikel i Expressen.