«

»

Körglädje i sin renaste form

Vi har tidigare skrivit om hur budbilar får köra fort likt racingbilar ibland när det kommer ill snabba leveranser, vilket du kan läsa mer om här. Men någon som varken behöver köra i racingfart eller oroa sig för brist på leveranskörningar är 22-årige Jonatan.

I veckan uppmärksammades en annons som lagts ut på Blocket där en kille utannonserar sig som budbilschaufför. Haken är att han inte tar betalt för tjänsten och inte heller har körkort, och detta är på grund av att Jonatan är autistisk och i brist på sysselsättning. Som tur är har han en trogen assistent som mer än gärna tar med honom och eventuella paket som ska levereras på en biltur. Och anledningen till att han annonserar ut sin tjänst på köp- och säljsajten blocket är för att han tillslut tröttnat på att bli erbjuden sysslor utan syfte av kommun så som att åka runt och plocka hundbajspåsar eller annat struntgöra – vilket fick hans far att agera genom att lägga ut annonsen och så här säger han om detta:

” – Det känns som att de har gett erbjudanden bara för att uppfylla sin skyldighet, och sen finns det inte mer att göra. Så många möten som vi har haft och så många förslag från oss vad som passar och inte, säger Krister Björklund.” läs mer här.

Nu har annonsen uppmärksammats i såväl lokal och nationell media så den lilla idén om att köra ett paket hit eller dit någon gång då och då är snart mer än verklighet för vad som kommit att få namnet ”Jontes Budbil”. Därför har Jonatan och hans assistent åkt till olika adresser med fejkpaket för att öva och få in vanan och känna hur det skulle kännas att leverera något till en specifik adressat. Och eftersom att Jonatan redan har aktivitetsersättning från kommunen spå kommer beställare av hans tjänst endast att behöva betala bränsleersättning, alltså vad det kostar i bensin att köra sträckan mellan punkt a och punkt b. Så om du har något i Falun som behöver levereras – tveka inte att kontakta Jonte!