«

»

Leasa istället för att köpa bil

Det blir allt vanligare att man nu väljer att privatleasa en bil istället för att köpa en och med det sedan sälja efter några år. Detta främst när det kommer till första köpare som är ute efter en bil.

En bil brukar vara en stor investering, och även om man väljer att leasa en bil så är det en investering samt att det handlar om ett stort ansvar. Företag som https://advisa.se/ kan se till så man får ett bra lån genom att jämföra olika banker, för även om det handlar om att leasa en bil så kommer det kosta en del och det gäller att man har gjort en plan för att han råd med denna bil. Fördelen med att leasa en bil är att man inte behöver ta ett så stort lån utan mer att man måste ordna upp sin ekonomi så man har råd med denna nya fasta utgift.

bil.amerikananre

Bindningstiden kommer att försvinna

Både hd.se och Aftonbladet.se skriver om det här med leasing och att det bara växer sig större, att det blivit en mer självklar del att man privatleasar istället för att köpa sig en bil. Det är inte längre som det var förr att man skulle köpa en bild som sedan skulle följa med en som en trogen vän genom livet. Nej, nu ser man mer bilen som man ser på sin smartphone: en sak som man vill kunna byta ut när man tröttnar på sin modell och när det kommit en bättre på marknaden.

Som ett första steg kan man välja att gå med i en bilpool och nu har Audi gått ut med att man kan vara upp till fem personer på att leasa en bil. Det kan bli ett bra steg att komma in i bilsvängen samt att om man inte behöver en bil så ofta och gör upp ett schema kan detta vara en mycket passande lösning.