«

»

Miljövänliga ljus till bilen

Om vi hade nya, energieffektiva diodlampor i stället för de lampor vi har i dagens bilar skulle vi spara 90.000 ton koldioxid i utsläpp per år i Sverige.

Det är vad som står inledningsvis i en artikel från Dagens Nyheter, och det är ju helt klart intressant både om man ser till miljö och bilkörning. Och när man ser siffror som dessa börjar man ju självklart undra varför inte alla byter till dessa lampor? För den som redan nu känner att jajamen det här är någonting jag måste införskaffa till min bil, så är det LED-lampor man ska köpa. LED står för Light Emitting Diode och du kan köpa dessa på exempelvis Ljusbolaget!
Det är viktigt att vi bilälskare också har mijön i åtanke, och gör vad vi kan för att underlätta. Vår bilkörning är mer än bara en resa, för oss är ju bilkörandet kärlek och det går aboslut inte att man ska köra runt i bilen och förstöra miljön. Kan man underlätta för miljön så bör man göra det på alla sätt och vis. Sen är det klart, om man kanske ska köra en mörk vinternatt så behövs det kanske kompletteras med lampor såsom xenon-lampor, men dessa kan man ju välja att använda då endast i nödfall. Eller hur? Ett bilmärke som har varit drivande när det gäller att införa mer miljövänliga lampor såsom LED-lampor i bilen är Audi, och det är ju verkligen ett företag som alla bör ta efter.
Alla har möjlighet att  förändra världen, och det är faktiskt så att ingen kan göra allt – men alla kan göra något!