«

»

Snygga fälgar för racingbilar

Snygga fälgar är en detalj som verkligen syns på racingbanan. Faktum är att marknaden expanderar och det till och med finns trender inom vilka fälgar. Vilka är egentligen de mest populära för tillfället?

 

ford-mustang-auto-vehicle-80465När det gäller racingbilar som ska på tävling vill man såklart även att de ska vara så snygga som möjligt när de virvlar förbi på banan. Detaljer som exempelvis fälgar kan där ha stor betydelse. Något som är helt nytt är att de flesta större biltillverkare låter köparna prova fälgarna på bilen genom digitala verktyg. Detta skriver nt.se, som berättar om hur det går till. Antingen får man bläddra igenom utbudet efter en bil som liknar ens egen eller knappa in registreringsnumret. Sedan väljer man ut fälgar att prova på bilen digitalt. En trend för i år är att fälgarna blir allt större på bilarna och det är många som använder så kallade premiumfälgar. Något annat som är vanligt är att använda vinterfälgarna till sommardäcken och köpa helt nya till vinterdäcken, av en större modell. Utbudet är otroligt stort idag om man jämför med bara några år sedan, då fälgar inte hade så mycket fokus. Kolfiber är ett mycket populärt material för tillfället men när det gäller färg och design är det svårt att se några tydliga mönster och trender. En del vill ha färgglada som sticker ut, andra svarta eller silver som matchar med bilen.

 

Fälgar värdefulla för tjuvar

Fälgar är något som ofta är föremål för brott, då de kan vara värda rätt mycket på en andrahandsmarknad. Detta skedde nyligen i Göteborg där en person stal aluminiumfälgar från en bilmonteringsfirma. Dessutom blir fälgar lätt skadade av till exempel dåliga vägar med gropar eller gatsten som sticker upp ur asfalten. Det är inte alltid varningsskyltar uppsatta där vägarna är dåliga vilket gör att man lätt kan råka ut för olyckor. Trots att man vill ha sin racingbil så snygg som möjligt bör man alltså inte lägga allt för mycket pengar på fälgarna.